IMG_2964B****.jpg

Over Willem

Het begon allemaal met een boot, die later Weagewrotter zou heten. En met de man die hem bouwde, genaamd Geert Willem. Wellicht was het de geur van het hergebruikte teak hout dat hem zijn studie geneeskunde deed vergeten. En hem permanent zijn stethoscoop aan de wilgen deed hangen. Hoe het ook zij, BEHOUT was geboren.

IMG_2606B****.jpg

BEHOUT doet wat de naam doet vermoeden. Het behoud hout en omarmt het gebruik van materialen die al een leven achter de rug hebben. Het omarmt het behoud van vakmanschap van ver vervlogen tijden. Het omarmt het behoud van de wijsheid dat er schoonheid in onvolmaaktheid zit.

IMG_3026B****.jpg

Zijn meubelstukken zijn eenvoudig in voorkomen maar sterk van karakter. Het soort werk dat gemaakt wordt door iemand met een ongelofelijk oog voor kwaliteit maar tegelijk het plezier ziet van de imperfectie. Want die imperfectie is nou juist wat het meubelstuk zo uniek en levend maakt. Het ademt. Het is onderdeel van de ruimte. Onderdeel van het gezin zelfs. Het straalt ontspanning en vrijheid uit. Het wordt gebruikt, dag in dag uit. Jaar in jaar uit. En met de dag, met elke aanraking en elk gebruik, groeit zijn schoonheid.

IMG_2301B****.jpg

Geert Willem Huismans (1985) begon BEHOUT, interieur & meubels, in 2015. Inmiddels heeft de vakman talloze succesvolle opdrachten op naam. Zo verzorgde Geert Willem interieurs voor een breed scala aan cliënten, van woonhuizen en villa’s tot yoga studio’s en health boutiques.